Bildiğiniz gibi bu yıl ramazan bayramı arefe günü 24 Haziran 2017 tarihinde başlıyor ve bayram 27 Haziran 2017 tarihinde sona eriyor. Hal böyle olunca emekli maaşlarını 24 Haziran 2017 tarihi ve sonrasında alan emekliler bayramdan önce emekli maaşlarının ödenip ödenmeyeceği konusunda merak içerisindeydiler. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU emeklilere 07.06.2017 tarihinde müjdeli haberi verdi. Buna göre emekli maaşları ramazan bayramından önce ödenecek? Peki hangi emekli maaşını ne zaman alacak? İşte detaylar; Müjde! Emekli maaşları şeker bayramından önce ödenecek! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet MÜEZZİOĞLU 07 Haziran 2017 tarihli açıklamasında milyonlarca emeklinin maaşlarının bayramdan önce ödeneceğini açıkladı. Ödeme tarihleri tahsis numarası/sicil numarası ve bağkur numarasının son rakamına göre belirlenecek. Emekli maaşlarının ödeneceği net tarih Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklanmıştır. Buna göre emekli maaşları 20-21 Haziran 2017 tarihinden itibaren ödenmeye başlanacaktır.
  • 24-25-26 Haziran 2017 tarihleri arasında ödenecek emekli maaşları 21-23 Haziran 2017 tarihleri arasında ödenecek.
  • Emekli tahsis numarasının son rakamı 4 olan emekliler 21 Haziran 2017 tarihinden itibaren,
  • Emekli tahsis numarasının son rakamı 2 olan emekliler 22 Haziran 2017 tarihinden itibaren,
  • Emekli tahsis numarasının son rakamı 0 olan emekliler 23 Haziran 2017 tarihinden itibaren emekli maaşlarını banka hesaplarından çekebilecekler.
  • Bağkur emekli maaşları 20 Haziran 2017 tarihi ile 23 Haziran 2017 tarihleri arasında ödenecek.
  • Memur emekli maaşları ise 22-23 Haziran 2017 tarihlerinde ödenecek.
Memur annelere yarı zamanlı çalışma hakkı Bakan, memur annelere de yarı zamanlı çalışma konusunda müjdeyi verdi. Bildiğiniz gibi memur annelere doğumdan sonraki analık izin hakkının bitiş tarihinden itibaren başlamak üzere çocuğun mecburi ilköğretim çağına geldiği tarihe kadar yarı zamanlı çalışması hakkında kanun çıkmış, ancak buna ilişkin yönetmelik çıkarılamadığından uygulanamamıştır. Bakan MÜEZZİNOĞLU konu hakkındaki düzenlemenin de kısa süre içerisinde yapılacağını duyurdu. Emekli temmuz zammı ne kadar 2017? Milyonlarca ssk ve bağkur emeklisi ile memur emeklisi 2017 Temmuz ayından itibaren emekli maaşlarını zamlı olarak alacaklar. 2017/Temmuz ayından itibaren SSK ve Bağkur emeklisinin yaklaşık olarak en az % 6 oranında zam alacağını, memur emeklilerinin de %7,20 tutarında zam alacağını beklemekteyiz. Eğer bu zam oranları gerçekleşirse son 9 yıl içinde emeklilere verilmiş en yüksek zam oranı olarak gerçekleşecek. Ayrıca memur emeklilerine 20 Temmuz 2017 tarihinden itibaren de emekli maaş farkları ödenecek. Zamlı emekli maaşı nasıl sorgulanır? Zamlı emekli maaşınızı e devlet sistemi ile sorgulayabilirsiniz. E devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden temin edebilirsiniz. İnternetten emekli maaşı sorgulamak için;
  • www.turkiye.gov.tr adresinden T.C. numaranız ve E devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın.
  • Bağkur emekli maaşı için Sosyal Güvenlik Kurumu/ 4B HİZMETLERİ/4B AYLIK BİLGİSİ
  • SSK emekli maaşı için Sosyal Güvenlik Kurumu/ 4A HİZMETLERİ/4A AYLIK BİLGİSİ
  • Memur emekli maaşı için Sosyal Güvenlik Kurumu/ 4C HİZMETLERİ/4C AYLIK BİLGİSİ
Editör: TE Bilisim