Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen torba kanunla Sosyal Güvenlik Kurumu borçları yeniden yapılandırılabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olan özellikle de bağkura borcu olan binlerce kişi borçlarını yapılandırmak için beklemekte. Peki bağkur affı uygulanmaya başlandı mı? Bağkur borçları siliniyor mu? Bağkur borçlarının tamamı mı silinecek yoksa bir kısmı mı? İşte yeni torba kanun ve bağkur affı.

Bağkur Borç Affı İçin Başvurular Başladı mı?

Torba kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu ve Genel  Kurulda kabul edildi. Söz konusu torba kanun kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın onayına sunulacak. ERDOĞAN imzaladıktan sonra kanun resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girecek ve borçlar yapılandırılacak.

Bağkur Borç Yapılandırma Başvuruları Nereye ve Nasıl Yapılacak?

Başvurular ilgili Sosyal Güvenlik Merkezi ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerini yapılabilecek. Başvuru için daha sonra yayımlayacağımız başvuru formu ve kimlik fotokopisi yeterli olacak.

Bağkur Borçlarının Ne Kadarı Silinecek?

[caption id="attachment_7471" align="alignleft" width="300"]tarım esnaf şirket ortağı muhtar bağkur borcu affı 2016 tarım esnaf şirket ortağı muhtar bağkur borcu affı 2016[/caption] Bağkur borçlarının daha önce olduğu gibi tamamının silinmesi ve dondurulması gibi bir düzenleme söz konusu olmayacak. Borçların gecikme zammı ve faizi silinecek. Ana para üzerinden Yi-ÜFE oranında göre yeniden bir hesaplama yapılacak. Bağkur Borçları Kaç Taksit Yapılacak?

Borçlar için peşin ödeme seçeneği ile 6,9,12 ve 18 taksit seçenekleri olacak. Taksitler 2 ayda bir ödenecek. Böylece borçlar 36 aya kadar taksitlendirilmiş olacak.

Hangi Tarihe Kadar Olan Bağkur Borçları Silinecek?

30.06.2016 tarihine kadar olan bağkur borçları yapılandırılabilecek ve taksitlendirilebilecek.

Bağkur Borcunu Yapılandıran Emekli Olabilir mi?

Bağkur borcunu yapılandırma kapsamında taksitle ödeme seçeneği seçen kişiler borcun tamamını ödemeden emekli olamaz. Ancak peşin ödeme seçeneğini seçerek borcunu kapatanlar emeklilik için gerekli şartları sağlamaları halinde emekli olabilirler.

Bağkur Borcu Olanlara Af Kapsamında Banka Kredisi Verilecek mi?

Bu konuda ayrıntılı bilgi için lütfen TIKLAYINIZ

Bağkur Yapılandırma Borçları Kredi Kartı ile Ödenir mi?

Af kapsamında yapılandırılan bağkur prim borçlarının kredi kartı ile ödenebilmesi mümkün. Ayrıntılı bilgi için TIKLAYINIZ

Bağkur Borcunu Yapılandıran Sağlıktan Faydalanır mı?

Bağkur cari prim borcunun 60 günden fazla olmaması ve yapılandırma kapsamındaki ilk taksidin de ödenmiş olması halinde sigortalının kendisi ile bakmakla yükümlü olduğu eşi, çocukları, anne ve babası sağlık hizmetlerinden ve hastanelerden faydalanabilir.

Editör: TE Bilisim