Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) İstanbul kura sonuçları için çok sayıda vatandaşın heyecanlı bekleyişi devam ediyor. TOKİ tarafından yürütülen sosyal konut projesi kapsamında ev sahibi olmak isteyen çok sayıda dar ve orta gelirli vatandaş TOKİ kura sonuçlarını yakından takip etmeye başladı.

İstanbul’da ev sahibi olmak isteyen birçok kişi başvurularını kısa süre önce tamamlamıştı. Sosyal konut projesi kapsamında İstanbul Tuzla’da 16 Mart’tan itibaren yapılacak çekilişler ile toplamda 20 bin 920 konut hak sahiplerine verilecek. TOKİ İstanbul Tuzla kura çekiminin ne zaman yapılacağı ve kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise merak ediliyor.

İSTANBULTOKİ KURA ÇEKİM TARİHİ NE ZAMAN?

TOKİ İstanbul kura sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Sosyal konut projelerine son dönemde ağırlık veren TOKİ tarafından kısa süre içinde kura çekimleri yapılacak. 2+1, 3+1, 1+1 evlere sahip olmak isteyen vatandaşlar başvurularını tamamlamışlardı. Sıra kura çekimlerine geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kapsamında, ‘’İlk Evim’’ projesi için İstanbul’da kura çekimleri 16 Mart – 19 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak.

TOKİ İSTANBUL KURA ÇEKİMİ BAŞLADI!

16 Mart – 19 Nisan 2023 tarihleri arasında yapılacak kura çekimi önceki gün resmen başladı. İstanbul Tuzla’da geçtiğimiz gün yapılan kura çekimi sonrasında detaylar da belli oldu. 250 bin sosyal konutun kurası 81 ilde ise yaklaşık 3,5 ay gibi kısa bir süre içinde tamamlanmıştı.

İstanbul için 50 bin sosyal konutun kurası Tuzla, Çatalca, Selimpaşa, Arnavutköy, Başakşehir, Esenler ilçelerinde belirlenen tarihler için noter huzurunda yapılacak. İlk kuralar ise 16 Mart Perşembe günü çekildi. İstanbul’da inşa edilecek 50 bin sosyal konut için ilk kuralar çekilmeye başladı.

TOKİ KURA SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

TOKİ kura sonuçlarını öğrenmek isteyen vatandaşlar ise e – Devlet üzerinden hızlı işlem gerçekleştirebiliyorlar. ‘’Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kuralı Satış Projeleri İçin Kura Sonucu Sorgulama’’ ekranından tüm vatandaşların kura sonuçlarını sorgulamaları mümkündür.

Editör: TE Bilisim