Maaş Zamlarında Son Dakika! Milyonlarca Memur ve Emeklinin Gözü Maaş Artışlarında Maaş Zamlarında Son Dakika! Milyonlarca Memur ve Emeklinin Gözü Maaş Artışlarında

Hem liselerde hem de üniversitelerde eğitimi desteklemek adına staj uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama için öğrencilere her yıl belirlenen tutarlarda ücret ödenmektedir. Temmuz ayında asgari ücrete gelecek olan zamla birlikte staj ücretlerinde de artış görülmesi bekleniyor. Staj ücretlerinin ne kadar olduğu öğrencilerin merak ettiği konular arasında. Detaylara haberin devamından ulaşabilirsiniz.

stajyer2023-1

Asgari Ücret Zammı

Asgari ücrete yapılacak olan zam için kurul toplantısı yapıldı. Ancak henüz ikinci bir toplantı yapılmadı. Bu ikinci toplantının ardından asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor. Yeni asgari ücretle birlikte staj yapan lise ve üniversite öğrencilerinin maaşına da zam gelmesi bekleniyor. Zorunlu stajlarını yerine getirecek olan öğrencilere işletmeler asgari ücretin %30’unu vermekle yükümlü. Bu da önümüzdeki ayda asgari ücrete gelecek zam ile birlikte 2 bin 552 TL’ye tekabül ediyor. Bu durumda geçen yılki ücrete kıyasla artış olduğunu söylemek mümkün.

stajyer2023-2

Stajyer Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek?

Temmuz ayında asgari ücrete uygulanacak zam oranlarına bakılarak bir yorum yapmak gerekirse %25 zam gelmesi stajyer maaşlarının 3 bin 255 TL olmasına,%30 zam gelmesi 3 bin 285 TL olmasına ve%35 zam yapılması 3 bin 515 TL olmasına neden olacak. Asgari ücret enflasyon oranına bağlı olarak açıklandığından bu doğrultuda bir asgari ücret belirlenecek olup stajyer maaşları da bu şekilde değişiklik gösterecektir.

stajyer2023-3

Editör: SGK Hocası