Kamu, kurum ve kuruluşları tarafından düzenli olarak personel alımları gerçekleştirilmeye devam ediyor. Personel alımları kapsamında çarşı ve mahalle bekçi alımları da 18 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında başvuru sürecini başlatmıştı.

Birçok kişinin istihdam edilmesi adına gerçekleştirilen alımlara dair başvuru süreleri tamamladı. Başvuru sürelerinin bitmesinin ardından, çarşı ve mahalle bekçi alımlarına başvuru yapan kişiler başvuru sonuçlarının açıklanıp açıklanmadığını araştırmaya başladı. Başvuruda bulunan adayların ilk turu geçmesinin ardından sınav süreci başlayacak. 2023/1. dönem 1.250 çarşı ve mahalle bekçi alımı 26 ilimiz için geçerli olacak. 2023 yanında yapılması planlanan bekçilik sınavı için yetkili mercilerden henüz net bir tarih açıklaması gelmedi.

BAŞVURULAR ŞUBAT AYININ BAŞINDA SONA ERDİ

2023 yılına ait çarşı ve mahalle bekçi alımlarının başvuru süreleri şubat ayının başında sona ermişti. Başvuru sonuçlarının açıklanması ile ilgili ekranlar çarşı ve mahalle bekçi alımlarına başvuran adayların erişimine açılacak. Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından adaylar, çarşı ve mahalle bekçiliği alımına ait başvuruların sonuçlanmadığını araştırmaya başladı. Bekçi alım başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Çarşı ve mahalle bekçi alımı başvurularının hangi tarihte açıklanacağına dair de resmi bir açıklamada bulunulmadı.

26 İL İÇİN ALIM YAPILACAK

Çarşı ve mahalle bekçi alımlarına dair adaylarda aranan şartlar başvuru sürecinin öncesinde açıklanmıştı. Yetkili merciler tarafından yapılan açıklamalara göre, başvuru şartlarına uygun kişiler çarşı ve mahalle bekçisi alımı için başvurularını gerçekleştirdi. 2023 yılı için gerçekleştirilecek çarşı ve mahalle bekçiliği alımlarının başvuruları 18 Ocak 2023 tarihinde başlamış ve 3 Şubat 2023 tarihinde sona ermiştir.

Başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından bu göreve başvuruda bulunan adaylar, başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Başvuru sonuçlarının açıklanması ile birlikte çarşı ve mahalle bekçiliği başvurularının ne zaman açıklanacağına dair de henüz bir açıklama yapılmadı. 26 elimiz için geçerli olacak alımlarda kontenjanlar şu şekilde belirtildi;

  • İstanbul 740,
  • İzmir 100,
  • Tekirdağ 55,
  • Muğla 50,
  • Van 40,
  • Diyarbakır 25,
  • Gaziantep, Edirne, Isparta, Tunceli, Iğdır, Yalova, Ardahan, Mardin 15,
  • Siirt, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Çankırı, Çanakkale, Nevşehir, Aksaray, Yozgat, Bitlis, Erzincan, Kilis 10
Editör: TE Bilisim