2016 yılına ait TÜFE oranlarının netleşmesi ile birlikte bağkur ve ssk kapsamında olanların 2017 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alabilecekleri doğum emzirme yardımı tutarları da netleşmiş oldu. Emzirme yardımı hakkında detaylı bilgiye "SGK Emzirme Yardımı Hakkında Her Şey " konulu yazımızdan ulaşabilirsiniz. İşte 2017 yılı SGK emzirme yardımı tutarları; 2017 SSK Bağkur Emzirme Yardımı İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?
  • Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emzirme yardımı ödenebilmesi için anne ya da babanın sigortalı ya da bağkurlu olması gerekir.
  • Doğum tarihinden önceki son 1 yıl içinde en az 120 gün ssk ya da bağkur primi olması gerekir.
  • Bağkur kapsamında olanların son ödeme vadesi geçmiş prim borcu olmaması gerekir.
2017 SGK SSK Bağkur Emzirme Yardımı Başvuruları Nereye Yapılır? Emzirme yardımı için başvuru şartı aranmıyor. Doğum yapılan hastane tarafından sisteme "Analık Emzirme" raporu girilir. Sonra Sosyal Güvenlik Kurumu sistemden bunu görür ve ödemesini yapar. Yani hastane raporu sisteme düzgün girerse SGK'ya da uğramanıza gerek kalmaz. 2017 Bağkur SSK SGK Emzirme Yardımı Ne Kadar? 2016 yılında doğan çocuklar için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emzirme yardımı 122,00 T.L. olarak ödeniyordu. 01 Ocak 2017 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında doğanlar için ise emzirme yardımı 132,00 T.L. olarak ödenecek. 2017 SGK Emzirme Yardımı Bir Defaya Mahsus mu Ödenir? Emzirme yardımı bir defaya mahsus ödenir. Çocukların ikiz, üçüz olması halinde her çocuk için ödeme ayrı ayrı yapılır. 2017 SGK SSK Bağkur Emzirme Yardımı Ödemeleri Hangi Bankaya Gönderilir? Şu an itibariyle ödemeler her ayın 8-14'ü arasında Ziraat Bankasına gönderilmekte. Ancak SGK ile PTT protokol imzaladı. Ödemelerin PTT'ye yapılabilmesi durumu da var. 2017 Çalışan Emekli SGK SSK Bağkur Emzirme Yardımı Alabilir mi? Emekli olduktan sonra Sosyal Güvenlik Destekleme Primine tabi çalışanlar çocukları olması halinde emzirme yardımından faydalanabilirler.
Editör: TE Bilisim