2017 yılında motorlu taşıtlar için ödenecek MTV tutarlarına ilişkin tebliğ 27.12.2016 tarihli resmi gazetede yayımlandı. Bilindiği üzere Motorlu Taşıtlat Vergisi arabanın silindir gücüne, yaşına ve diğer birkaç kritere göre hesaplanmaktadır. Aşağıdaki tabloda belirtilen tutarlar yıllık tutarlar olur Ocak ve Temmuz ayında iki taksit şeklinde ödeyebilirsiniz.2017 yılı için yeniden değerleme oranı %3,83 olarak belirlenmişti.  İşte 2017 yılı Motorlu Taşıtlar Vergi tutarları; 2017 Yılı MTV Vergi Tutarlarına İlişkin Tablo 2017 yılında ödenecek MTV tutarları aşağıdaki tablolarda ayrıntılı olarak belirtilmiştir. Belirtilen tutarlar yıllık MTV tutarıdır.

A. (I) Sayılı Motorlu Taşıtlar Vergisi Tarifesi

Otomobil, kaptıkaçtı, arazi taşıtları ve benzerleri ile motosikletler aşağıdaki (I) sayılı tarifeye göre vergilendirilir.

2017 Panelvan, Motorlu Karavanlar, Otobüsler, Kamyonet, Kamyon ve Çekici MTV Tutarları

                                2017 Uçak ve Helikopter MTV Vergi Tutarları                       2017 Motorlu Taşıtlar Vergisi Nasıl Ödenir,Kredi Kartı ile Ödenir mi? 2017 yılı MTV vergi borcunuzu anlaşmalı tüm bankaların internet şubesinden kredi kartı ile ya da hesabınızla ödeyebilirsiniz. Ayrıca tüm banka ve PTT şubelerinden de yatırılabilir. Motorlu Taşıtlar Verginizi internet vergi dairesinden de kredi kartınız ile ödeyebilirsiniz. Kredi kartı ile MTV verginizi ödemek için TIKLAYINIZ  
Editör: TE Bilisim